mypension.be
U bent hier: Professional Een burger helpen De IGO
De IGO

Schrijf u in voor de e-news
Basic info in English
Formulieren
Betaaldatums
​De inkomensgarantie voor ouderen (IGO) is een uitkering die wordt toegekend aan ouderen van wie het inkomen te laag is om in hun levensonderhoud te voorzien. Sinds 2001 vervangt ze het vroegere 'gewaarborgd inkomen'.

Een IGO wordt verkregen na een onderzoek van de bestaansmiddelen binnen het gezin van de aanvrager en samenwonenden. De aanvrager moet bovendien voldaan aan een leeftijdsvoorwaarde, een nationaliteitsvoorwaarde en een verblijfsvoorwaarde.

In bepaalde gevallen worden de rechten op een IGO automatisch onderzocht door de Pensioendienst (aanvraag rustpensioen, bruggepensioneerde die de wettelijke pensioenleeftijd bereikt). De personen die een IGO willen bekomen, mogen ook zelf een aanvraag indienen bij de FPD.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt de aanvrager een bedrag dat rekening houdt met zijn gezinssituatie. Het basisbedrag is van toepassing wanneer de aanvrager dezelfde hoofdverblijfplaats deelt met één of meerdere personen. Het verhoogde basisbedrag wordt toegekend wanneer de aanvrager een alleenstaande is, als hij dus zijn hoofdverblijfplaats niet met andere personen deelt.
 
Datum Index Basisbedrag Verhoogd basisbedrag
01/09/2018144,42745,57 EUR1 118,36 EUR


Aan welke voorwaarden moet men voldoen om een IGO te ontvangen?

Hoe vraagt men een IGO aan?

Berekening van het bedrag van de IGO

 

   Sitemap
Laatste wijziging 14/09/2018 | Disclaimer

Deze site gebruikt cookies.
Ok, ik begrijp het