mypension.be
U bent hier: Over de FPD
afbeelding MyPension-on-tour
MyPension-on-tour

Van maandag 30 september tot maandag 2 december toerden experts van de Rijksdienst voor Pensioenen het hele land rond om de mogelijkheden van het online pensioendossier MyPension te demonstreren. 6.522 geïnteresseerde burgers woonden een infosessie bij. De campagne wordt nu geëvalueerd; voorlopig zijn er dus geen andere infosessies gepland.


Samenvatting informatie
 • MyPension:
   
 • Hoe zal MyPension in de toekomst evolueren?
   
  • Door een intensere samenwerking tussen de verschillende pensioendiensten zal MyPension de volgende jaren systematisch worden uitgebreid. Vanaf februari 2014 zullen ook vastbenoemde ambtenaren de mogelijkheid krijgen om online hun pensioen aan te vragen, net zoals werknemers en zelfstandigen dat nu ook al kunnen.
    
  • Begin 2015 zal MyPension zich ontpoppen tot een heus pensioenportaal door het luik “wettelijke pensioenen” uit te breiden. Ook zelfstandigen en ambtenaren zullen er dan hun documenten en betalingen in kunnen raadplegen en zullen hun vroegst mogelijke ingangsdatum kunnen bepalen.
    
  • Ten laatste in 2016 zal het luik “aanvullende pensioenen” het daglicht zien. U zult kunnen zien bij welke verzekeraar of welk fonds u kunt aankloppen om uw groepsverzekering op te vragen. MyPension zal ook tonen hoeveel rechten u al hebt opgebouwd. De wettelijke pensioenen laten zich ondertussen ook niet onbetuigd: toekomstige gepensioneerden zullen dan stelsel-overschrijdende simulaties kunnen maken en de invloed van bepaalde loopbaankeuzes op het pensioen kunnen berekenen. 
    
 • Andere e-government toepassingen:
   
  • U vindt een overzicht van de meeste e-gov toepassingen op my.belgium.be.
  • De meeste steden en gemeenten beschikken ondertussen ook over een e-loket of digiloket of zijn er ééntje aan het ontwikkelen. Via zo’n digiloket kunt u dezelfde handelingen verrichten als ter plaatse, maar dan wel wanneer het u past en zonder aan te schuiven.

   
 • Pensioeninstellingen contacteren:
   

Wat was MyPension-on-tour? 

MyPension-on-tour was een informatiecampagne van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) om burgers met het online pensioendossier MyPension te leren werken en hen andere interessante e-government toepassingen te laten ontdekken.

Tijdens MyPension-on-tour deden RVP-experts 28 grote steden over het hele land aan om de mogelijkheden van het online pensioendossier MyPension te demonstreren. Alle aanwezigen ontvingen na afloop van elke informatiesessie een gratis kaartlezer.

Op het kaartje hieronder ziet u in welke steden de infosessies doorgingen. 
Alle MyPension-on-tour-sessies in België

Om ook werkende mensen de kans te geven, organiseerden we de sessies in de vroege vooravond. De infosessies zelf duurden ongeveer een uur en we voorzagen een half uur om vragen te stellen. De meeste steden gaven aansluitend een uiteenzetting over het eigen digiloket.

Na afloop van elke sessie ontvingen de deelnemers een mail met nuttige links en de vraag om de campagne te evalueren aan de hand van een online enquêteformulier. Bekijk nu de resultaten van de tevredenheidsmeting.     Sitemap
Laatste wijziging 01/07/2015 | Disclaimer

Deze site gebruikt cookies.
Ok, ik begrijp het